Filmhuis Alkmaar

Specials in Filmhuis Alkmaar

Filmhuis Alkmaar biedt meer dan alleen films! Zo hebben we een uiteenlopend aanbod variërend van ‘Fijnproevers’ voor de échte liefhebbers en films voor de Kids tot interessante documentaires en speciale themavoorstellingen.

DOCs

Tussen het fictieve lief en leed dat Filmhuis Alkmaar vertoont mag ook de realiteit niet ontbreken. Filmhuis Alkmaar maakt zich hard voor de documentaire. Elke woensdag- en zondagavond om zeven uur vertoont het Filmhuis een documentaire. Dat kan een recente titel zijn of juist eentje uit de oude doos.

Fijnproevers

Zin om extra te genieten van bijzondere films, een degelijke kwaliteitsselectie, vers van de verschillende filmfestivals? Elke week op een vast tijdstip? Kom dan naar de FIJNPROEVERS-reeks in Filmhuis Alkmaar, elke week een nieuwe bijzondere, vernieuwende en intrigerende film op drie verschillende dagen.

Filmkrant Live

Filmhuis Alkmaar organiseert in samenwerking met de Filmkrant eens in de maand een Filmkrant Live. Recensenten van de Filmkrant hebben ruime ervaring in het ontwikkelen van live filmkritiek. Live wil zeggen: bij ons in de zalen. In de vorm van een inleiding bij een film wordt context en duiding gegeven over de regisseur, cinematografie, scenario, thematiek, filmstijl of genre.

Boekverfilmingen

Op veler verzoek en in samenwerking met de Bibliotheek Kennemerwaard organiseert Filmhuis Alkmaar de special boekverfilmingen. Bijzondere titels passeren de revue, elk ingeleid door filmjournalist en programmeur Harry Peters. Het publiek ontvangt na afloop een reader met extra informatie over de betreffende film. Dit biedt gegarandeerd een speciale kijkervaring met extra achtergrond.

Epic Journeys

In collaboration with Petten Cinema Club, once a month Filmhuis Alkmaar brings the unique flavours of European Cinema to the big screen. The offer is selected on a per country basis and varies from the obscure to the very popular. However, the film selection always touches on quintessential European and global topics. All films are shown with English subtitles, so feel free to bring your expat friends!

Cracking the Frame

Filmhuis Alkmaar presenteert maandelijks Cracking the Frame, een programma met een internationale selectie van veelgeprezen kunstfilms en films over hedendaagse kunstenaars, filmmakers en schrijvers, kortom over mensen die het huidige culturele landschap een ander aanzien hebben gegeven. Cracking the Framebrengt films uit die niet eerder in Nederland vertoond zijn, met of zonder Engelse ondertiteling.

KIDS

Filmhuis Alkmaar heeft elke week een ruim aanbod aan kinderfilms. Elke woensdag, zaterdag en zondag draaien we de leukste films voor de kleintjes.

Combi deals

Regelmatig organiseert Filmhuis Alkmaar thema reeksen. Vaak zijn er dan meerdere voorstellingen op één dag of avond te zien, rondom een specifiek thema of reeks. Om het bijwonen van meerdere films nog aantrekkelijker te maken hanteren we speciale tarieven, de combi deals.

 

Muziek

Regelmatig treden er muzikanten op in de foyer van Filmhuis Alkmaar. Singer-songwriters, bluesbandjes, jazz trio’s, het passeert allemaal de revue.