Cinekid Festival 2022

Cinekid Festival 2022 komt eraan!

Dinsdag 18 t/m zondag 23 oktober 2022: het grootste filmfestival voor kinderen

 

Laat je verwonderen!

Het is weer tijd voor Cinekid, ’s werelds grootste film- en mediafestival voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Beleef die wereld en ontdek – samen met je (klein)kinderen – de beste kinderfilms, leuke workshops, games en installaties. Bijna een week lang staat Filmhuis Alkmaar in het teken van dit multimediafestival.

Nieuw dit jaar: twee extra workshoplocaties in Bibliotheek Kennemerwaard: in Alkmaar Centrum en in De Mare. Dus grijp je kans en geniet van ons super veelzijdige programma.  

Het programma

Vanaf dinsdag 18 oktober t/m zondag 23 oktober vertonen we maar liefst tien bijzondere, ontroerende, mooie en verrassende kinderfilms. We gaan dagelijks om 9.00 uur open, de eerste film draait om 10.00 uur.


Tickets en informatie

Tickets zijn vanaf 29 september om 10.00 uur te koop en kosten € 7,50 per stuk. Voor een famlieticket (4 personen) betaal je € 25,-. De entree is inclusief limonade en wat lekkers voor de kinderen en koffie of thee voor de (groot)ouders.

Alle workshops zijn gratis toegankelijk bij aankoop van een filmticket. Let op: kinderen kunnen in het filmhuis alleen filmkijken of deelnemen aan een workshop onder begeleiding van een volwassene.

Gezellig pyjamaontbijt op zaterdag 22 oktober

Op zaterdag 22 oktober organiseren we weer een pyjamaontbijt. Kids zijn welkom in hun pyjama, het ontbijt is voor iedereen: (groot)ouders en kinderen.

Bij de films van 10.00 en 10.10 uur kun je ook een kaartje inclusief pyjamaontbijt kopen. Geniet voor de film van een heerlijk ontbijtje voor de totaalprijs van € 12,50 per persoon (ticket + ontbijt). Op het menu: allerlei lekkers zoals pannenkoeken, belegde broodjes, jus d’orange, melk, fruit en een toetje. Zin in? Koop dan meteen een combiticket, er zijn er totaal 25 beschikbaar.

5 dagen MediaLab

Van dinsdag tot met zaterdag verandert de foyer in een heus MediaLab. Kinderen kunnen zich dan – voor of na de film – uitleven aan de knutseltafel of een van de interactieve installaties ontdekken. Het allerleukste: die zijn gratis in combinatie met een filmkaartje en de inloop is vrij. 
Weet: kinderen kunnen alleen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. 

De workshops zijn van dinsdag tot en met zaterdag:

  • In het filmhuis van 10.00-17.00 uur;
  • In de bibliotheken van 00-12.00 en van 13.00-15.00 uur.

Op zondag is er geen MediaLab meer, maar kunnen de kids nog wel knutselen.

1. Makey Makey Muziekwezens (5+)

Knutselen / muziek / elektronica | Locatie: foyer filmhuis    

  

Creëer je eigen fantasiedier
In deze workshop over elektriciteit (geleiden) en geluid (bewerken) bedenk en knutsel je je eigen fantasiedier. Ook bepaal je zelf welk geluid dit nieuwe wezen maakt! Daarna koppel je het wezen en z’n geluiden aan elkaar. En tadaaa, met een vinger in een bakje water en een aai over jouw wezen komt deze tot leven!      


2. Traffic Jams (7+)

VR / gamen / animatie | Locatie: foyer filmhuis  

                

Supergave game
In deze VR-wereld zonder stoplichten is het aan jou om het verkeer te regelen. Stap op de kruispunten en zorg dat iedereen aan de beurt komt om over te steken. Dit spel zit vol met ongeduldige auto’s, bussen en voetgangers, maar ook met monsters, (on)natuurlijke rampen, boze automobilisten en wespen! 

Traffic Jams is de winnaar van de Cinekid Game & App Award 2021.    


3. Doom Buttons (7+)

Gamen / techniek / samenwerken | Locatie: foyer filmhuis       

Alle voeten verzamelen… spelen maar!
Vier spelers, vier knoppen op anderhalve meter afstand van elkaar. Schoenzolen op de knoppen! Klaar om obstakels te ontwijken, elkaar uit de nood te helpen en samen de high? score te verbreken. Met projector en 4 voetknoppen.          


4. Filterfabriek (4 + en 7+)

Film / techniek / vormgeven / social media | Locaties: in Bibliotheek Kennemerwaard in Alkmaar centrum & in Bibliotheek Kennemerwaard De Mare

Maak je eigen gezichtsfilter en word wat je wil
In deze workshop ontwerp je je eigen gezichtsfilter. Zo kun je worden wat je altijd al wilde zijn: een superheld, schurk, bekende zanger of je eigen huisdier... Eerst ga je aan de slag met het ontwerp van je filter op papier. Vervolgens wordt deze ingescand en met behulp van een nieuw ontwikkelde techniek geprojecteerd.
Iedereen gaat naar huis met een zelfgemaakt filmpje en zijn of haar eigen filter op zak.