Programma-onderdelen

De tweede editie van Filmfestival Alkmaar is verdeeld in drie onderdelen: Sneak Peaks, Waterwerk en De kracht van muziek.

Unieke voorpremières

Benieuwd naar wat het komend seizoen te bieden heeft? In Filmhuis Alkmaar kun je drie dagen lang sneak peaks kijken. Deze unieke voorpremières zijn stuk voor stuk hoogwaardige art-house producties, van bekende én onbekende filmmakers.

Op deze manier bieden we niet alleen gerenommeerde regisseurs een podium, maar zetten we ook aanstormend talent in de etalage.

Waterwerk
Water is essentieel voor iedere vorm van leven. Maar het element kan ook destructief zijn, in de vorm van overstromingen of juist schaarste. Ons land is zelfs een heus waterland: deels ontstaan door inpoldering. Waterbouwkunde is niet voor niets het visitekaartje van Nederland.
Mooi werk dus, dat waterwerk. Geen wonder dat filmmakers water veelvuldig inzetten als onderwerp, vanwege de esthetische kwaliteit of om te laten zien wat het voor ons betekent. Daarom, onder het motto Waterwerk, vier spraakmakende films met water in de hoofdrol: Aquarella, Fitzgarraldo, Maiden en WAD.
Voorafgaand aan deze hoofdfilms draaien we Zee van tijd en Woestijn der lage landen, twee korte films van jonge filmmakers over het thema water & klimaat.

De kracht van muziek
Als je naar muziek luistert, gebeurt er iets met je. Het kan je stemming versterken of juist verzachten. Dat ene nummer dat je altijd bijblijft, die eerste tonen van dat stuk die je meteen terugbrengen naar de sfeer van dat bijzondere moment… Daarbij is muziek onlosmakelijk verbonden met film. We kozen vier films waarin deze innige band op verschillende manieren te zien is. Zo leidt Oasis’ Wonderwall in Mommy tot een ijzersterk cinematografisch moment, is La La Land* de musicalfilm waarin de muziek de chemie tussen de hoofdrolspelers volledig ondersteunt, geeft 24 Hour Party People* een beeld van de tijdgeest van muziek in Manchester, is Down by Law gemaakt met muzikanten Jim Jarmusch en zijn vriend Tom Waits in de hoofdrol.

*La La Land, Saturday Night Fever en 24 Hour Party People worden vertoond in Poppodium Victorie.

Goed om te weten

  • Met een aangepaste routing en alle benodigde hygiëne- en placeringsmaatregelen bieden we onze gasten alle veiligheid een prettige filmervaring. Ook is onze luchtventilatie aangepast naar 100% buitenlucht.
  • Er is helaas geen nazit mogelijk in de foyer.
  • Bestel je ticket(s) online; vanaf 15 minuten voor aanvang van de voorstelling mag je het pand betreden.
  • Online tickets kosten sinds 1 juni slechts € 11,50,

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!