Algemeen

Van 18 t/m 21 augustus vertonen we bij onze buren van HAL 25 vier (moderne) klassiekers in de openlucht. Op 21 augustus zie je Luca Guadagnino's zonovergoten A Bigger Splash, met Matthias Schoenaerts, Tilda Swinton, Ralph Fiennes en Dakota Johnson in een onstuimig ménage-à-quatre. De film begint om 21.45 uur, maar vanaf 17.30 uur kun je al op het terras van HAL25 terecht voor een thematische vega hap, diverse snacks en muzikaal vertier. 

Maakte François Ozon met het verleidelijke Swimming Pool tien jaar geleden al een soort van remake van de sensuele klassieker La Piscine (1969, met o.a. Alain Delon, Romy Schneider en Jane Birkin), dit keer is het de beurt aan Luca Guadagnino, die naast zijn muze Tilda Swinton ook Ralph Fiennes, Dakota Johnson en Matthias Schoenaerts rond het zwembad en elkaar laat kronkelen. 

Swinton speelt Marianne, een Britse rockdiva die een operatie aan haar stembanden heeft ondergaan en bijgevolg een paar weken niet mag praten. Helemaal niet erg, aangezien het er met haar nieuwe vlam, de jonge, Belgische filmmaker Paul (Schoenaerts), toch eerder fysiek dan verbaal aan toe gaat. Vrijen en luieren onder de Zuid-Italiaanse zon is zo’n beetje de hoofdbezigheid van het koppel. In elk geval tot hun zomerse rust wordt verstoord door de komst van Mariannes flamboyante ex, de platenproducer Harry (Ralph Fiennes), die zijn sexy dochter Penelope (Dakota Johnson) heeft meegebracht.

Dat één en ander leidt tot heftige intriges, seksuele, psychologische en uiteindelijk ook criminele, voel je al vanaf de eerste scènes van deze romantische thriller annex donkere zedenkomedie. En net als in zijn vorige film Io Sono L'Amore (ook al over een gedoemd koppel en verboden passie) zet Guadagnino alles wulps in beeld, met soms bizarre overgangen, vreemde zoom-ins en bruuske tilts.

Tickets

Blijf op de hoogte