A Hidden Life

Algemeen, 173 min
Regisseur: Terrence Malick
Acteurs: August Diehl, Maria Simon, Valerie Pachner, Karin Neuhäuser, Jürgen Prochnow, Tobias Moretti, Bruno Ganz, Matthias Schoenaerts, Ulrich Matthes

De overweldigende bergvalleien van de Alpen vormen de achtergrond van een hartverscheurend drama over een Oostenrijkse boer die weigert om zich over tegeven aan het gezag van nazi-Duitsland. De nieuwe film van Amerika’s meesterfilmer Terrence Malick (The Thin Red Line, The Tree of Life) is gebaseerd op het leven van Franz Jägerstätter, die werd veroordeeld voor zijnstille verzet tegen de Duitse Anschluss.

Voor het filmscenario putte Malick uit de brieven die Jägerstätter aan zijn vrouw schreef. Terwijl hijzelf in de gevangenis wegkwijnt, wordt zij door haar dorpsgenoten uit gemeenschap verstoten. Met A Hidden Life onderzoekt Malick hoe de Jägerstätters de kracht vonden om hun leven en welzijn op te offeren voor een hoger ideaal. Zoals in zijn eerdere werk verbeeldt hij op lyrische wijze de rijke binnenwerelden van zijn personages met beweeglijke beelden, een rijke soundtrack en een associatieve montage.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag20:15
Morgen15:10
za 29 feb15:35
vr 6 mrt15:15
wo 11 mrt15:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!