Retro Billy Wilder: Ace in the Hole 

Retrospectief, 111 min
Regisseur: Billy Wilder
Acteurs: Kirk Douglas, Jan Sterling, Robert Arthur

Genadeloze aanval op de manipulatieve rol van de media in de Amerikaanse samenleving en de op sensatie beluste mediaconsument.

Een van Billy Wilders meest gedurfde en persoonlijke films, waarin het geen moete doet de scherpe randjes bij te vijlen.
Tegenwoordig geldt Ace in the Hole als een film die zijn tijd ver vooruit was en ook nu nog hoogst relevant is. Filmmaker Spike Lee is een groot bewonderaar van Billy Wilder en in het bijzonder van Ace in the Hole: in diens film Malcolm X citeert hij de eindscène uit Wilders film. 

Kirk Douglas schittert als Chuck Tatum, een uitgerangeerde journalist die zijn geluk beproeft in Albuquerque. Hier stuit hij op een verhaal over een man die is opgesloten in een ingestort gangenstelsel in een berg. Hij weet de reddingsoperatie een weekje te rekken, zodat hij het nieuws nog wat langer kan uitmelken. Billy Wilder schildert hem af als een hebzuchtige wolf die alles doet voor een scoop. Maar ook wij, de aldoor op sensatie beluste mediaconsumenten, krijgen een gitzwarte spiegel voorgehouden...

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Morgen21:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!