Adrian Borland - Walking in the Opposite Direction

Documentaire, 96 min
Regisseur: Marc Waltman
Tickets

In deze prachtfilm ontrafelen Marc Waltman (regie) en Jean-Paul van Mierlo (productie) het getroebleerde leven van Adrian Borland - de Britse zanger, gitarist, songwriter en voormalige frontman van The Sound. Marc Waltman en Jean-Paul van Mierlo zullen beiden aanwezig zijn bij de voorstelling voor een meet & greet.

Filmhuis Alkmaar en Victorie slaan voor deze bijzondere avond de handen ineen met een gezamenlijk programma. Voorafgaand aan het optreden van Spasmodique in Victorie zal in Filmhuis Alkmaar de film Walking In The Opposite Direction worden vertoond, over het leven van de Britse singer-songwriter Adrian Borland, zanger van de legendarische postpunkband The Sound.

‘I Can’t Escape Myself’ is een van de door Adrian Borland (1957-1999) geschreven liedjes die in retrospectief een andere lading heeft gekregen. De Britse singer-songwriter, die veertien jaar aan depressies leed en een schizo-affectieve stoornis had, pleegde zelfmoord. Walking in the Opposite Direction, vernoemd naar een van Borlands songs, doet zijn levensverhaal uit de doeken aan de hand van zeldzaam archiefmateriaal, interviews met voormalige bandleden en muziekcritici, en gesprekken met zijn vader en vriendinnen. Adrien Borland zelf vertelt zijn eigen versie via zijn songs.

Borland begon zijn muzikantenloopbaan in het punkrocktrio The Outsiders dat in 1979 opging in The Sound. Borland ging solo en woonde jarenlang in Nederland en Duitsland. In 1999 keerde hij terug naar Engeland, waar hij werkte aan wat zijn laatste album werd.Deze film is door Spasmodique's eigen Mark Ritsema geprogrammeerd als gastcurator van een van de vieringen van het 30-jarig bestaan van Rotown.

Met een combiticket krijg je toegang tot de film in Filmhuis Alkmaar èn het concert van Spasmodique in Victorie.

Marc Waltman (regie) en Jean-Paul van Mierlo (productie) zullen beiden aanwezig zijn bij de voorstelling voor een meet & greet.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Morgen18:30

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!