Algemeen

Het romantische drama Ali & Ava is 'een subtiele triomf,' 'teder en vrolijk,' waarbij 'Rushbrook (Ava) het doek laat stralen' en 'Aktar (Ali) geweldig is,' aldus de internationale pers. Regisseur Clio Barnard werd voor deze film geïnspireerd door mensen die zij ontmoette tijdens het maken van haar veelgeprezen speelfilms The Arbor en The Selfish Giant. 

De optimistische, romantische film speelt zich af in de sobere setting van de voormalige industriestad Bradford. De muziek, van The Specials en Bob Dylan tot recente club- en pophits, draagt bij aan de energieke sfeer.
Ali en Ava, beide om verschillende redenen eenzaam, ontmoeten elkaar door de gedeelde genegenheid voor het kind van de Slowaakse huurders van Ali die Ava lesgeeft. Ali vindt troost in Ava’s warmte en vriendelijkheid. Ava vindt op haar beurt de complexiteit en humor van Ali onweerstaanbaar. Er begint een diepe verbinding te groeien die wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van Ali's huwelijk.

Tickets

Blijf op de hoogte