Natuurfilm

Een wonderschone en diep empathische natuurfilm over twee broers die roofvogels redden in New Delhi. Met veel wijsheid en humor tonen ze hoe al het leven, van schimmels tot de mens, met elkaar verweven is.  

De broers Saud en Nadeem begonnen twintig jaar geleden met het verzorgen van gewonde roofvogels toen bleek dat het dierenziekenhuis alleen vegetarische vogels toeliet. Ze delen hun huis met tientallen roofvogels en uilen. De meeste daarvan zijn Zwarte Wouwen, die massaal de stad bevolken en van wie Indiase moslims geloven dat ze je moeilijkheden weg eten.New Delhi is een van de drukst bevolkte steden van de wereld en misschien ook wel een van de meest vervuilde, maar ook wonderbaarlijk vol van leven. In onwaarschijnlijk mooi gefotografeerde scènes duiken op de meest onverwachte plekken dieren op, alsof ze er altijd al hebben gewoond.
De broers over hoe vogels zich proberen aan te passen: ze gaan hoger zingen om boven het stadslawaai uit te komen en ontdekken dat sigarettenpeuken werken als afweermiddel tegen parasieten. Hun rake, poëtische gedachten mengen zich met opzienbarende beelden van grote schoonheid.All that Breathes toont hoe al het leven met elkaar verweven is. De stad als levend organisme is een cliché, maar deze film laat zien hoe waar dat is en won dit jaar de hoofdprijs voor Beste documentaire op twee belangrijke feststivals: Sundance en Cannes.   

Tickets

Blijf op de hoogte