Movies That Matter

Antigone vluchtte als kind met haar broers en zus vanuit Algerije naar Canada. Als Antigone’s broer wordt doodgeschoten door de politie en haar andere broer dreigt te worden gedeporteerd, smeedt ze een riskant plan om de familie te redden. Meelevend drama over opoffering, gerechtigheid en het leven van immigranten.

Nadat haar ouders waren vermoord in Algerije toen ze nog maar 3 jaar oud was, vond Antigone in Montreal een nieuw thuis, samen met zus Ismène, broers Polynice en Étéocle en hun oma. Nu, als tiener, ziet ze hoe Polynice in de criminaliteit terecht komt. Als de politie op straat een dobbelspel opbreekt, wordt Étéocle doodgeschoten omdat hij protesteert tegen de arrestatie van zijn broer. Polynice wordt gevangen genomen, hem hangt deportatie boven het hoofd wegens het aanvallen van een agent.

Antigone (prachtig gespeeld door debutant Nahéma Ricci) denkt dat ze Polynice kan redden door zichzelf op te offeren. Maar de politie speelt het door haar bedachte spel niet mee. Antigone en haar familie ontdekken dat voor immigranten gerechtigheid eigen spelregels heeft. Dit drama is losjes gebaseerd op Sophocles’ Griekse tragedie, over een vrouw die de wet breekt uit loyaliteit aan haar familie.

Nagesprek op 9 november
Onderwerp van dit nagesprek is de rol van sociale media bij maatschappelijk protest. Onze gast is politiek socioloog Sander van Haperen. Hij doet onderzoek naar samenwerking in netwerken en de rol van technologie, waaronder de ontwikkeling van sociale bewegingen zoals 'Black Lives Matter' en 'Immigrant Rights Movement' in de Verenigde Staten, en de rol van sociale media daarbij. 


Tickets

Blijf op de hoogte