Aquarius

Algemeen, 146 min
Regisseur: Kleber Mendonça Filho
Acteurs: Sonia Braga, Jeff Rosick, Zoraide Coleto, Maeve Jinkings
Tickets

Clara is de enige bewoonster van Aquarius, een appartementencomplex. Alle andere bewoners zijn al vertrokken omdat een projectontwikkelaar andere plannen heeft met het terrein waarop Aquarius staat. Clara weigert te vertrekken; een koude oorlog met de projectontwikkelaar is onvermijdelijk.

Aan zee ligt het appartementencomplex Aquarius en Clara is de enige bewoonster; een 65-jarige weduwe en gepensioneerd muziekcriticus, die werd geboren in een rijke traditionele familie in Recife. Alle naburige appartementen (uit 1940) zijn al opgekocht door een bedrijf met grootse plannen, maar Clara weigert halsstarrig te vertrekken.
Ze woont namelijk niet in zomaar een huis. Ze heeft het geërfd van haar tante Lucia, een sterke, politiek actieve vrouw die altijd een voorbeeld voor haar is geweest. Het huis staat op een prachtige locatie, pal aan de oceaan. Clara’s kinderen zijn er geboren en opgegroeid. Geen wonder dat ze er niet uit wil.

Het sociale commentaar op de Braziliaanse maatschappij zit verstopt in een prachtig, intens familiedrama. De eigenzinnige hoofdpersoon wordt fenomenaal gespeeld door de steractrice Sonia Braga.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag16:30
Morgen21:15
wo 25 okt16:30
do 26 okt21:00
vr 27 okt16:30
za 28 okt21:00
wo 1 nov16:15

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!