Arts in Cinema: Young Picasso

Arts in Cinema, 90 min
Regisseur: Phil Grabsky

De meeste films over Picasso belichten de latere jaren van zijn kunst en zijn leven. Maar waar is het allemaal begonnen? Hoe is Picasso de kunstenaar geworden die wij kennen? Young Picasso portretteert de lang genegeerde jonge jaren van een van de grootste kunstenaars aller tijden.

Pablo Picasso is een van de grootste en invloedrijkste kunstenaars aller tijden en tot zijn overlijden in 1973 was hij ook een van de meest productieve. Veel films belichten de latere jaren van zijn kunst, de verhoudingen en de grote kring vrienden. Maar waar begon dit alles? Wat heeft Picasso in de eerste plaats gemaakt? De film vertelt hoe de kunstenaar zijn ambacht heeft geleerd. Kijkend naar twee belangrijke vroege periodes, de zogenaamde blauwe en roze, neemt de film ons  mee terug naar 1907 en de creatie van een cruciaal schilderij in de kunstgeschiedenis: Les Demoiselles d’Avignon.

Het was een schilderij dat de kunstwereld choqueerde en onherroepelijk veranderde. Picasso was nog maar 25 jaar oud. Er zijn drie steden die een cruciale rol spelen in het leven van Picasso: Malaga, Barcelona en Parijs. Young Picasso bezoekt elk van deze steden en verkent hun invloed op Picasso, met de focus op specifieke kunstwerken uit zijn jonge jaren.  

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

zo 2 jun15:30

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!