Algemeen

Sergey komt na de oorlog mentaal beschadigd thuis. Tijdens vrijwilligerswerk leert hij Katya kennen. Zij lijkt hem een sprankje hoop te geven, maar zijn oorlogstrauma staat zijn levensgeluk ernstig in de weg. Met deze film creëert Regisseur Vasyanovych uit de waanzin van de oorlog een indringend epos.

Het is 2025, de Oekraïne-Rusland oorlog is ten einde. Ex-soldaat Sergey probeert de draad weer op te pakken. Hij vindt hij een nieuwe baan:  schoon drinkwater rondbrengen naar de overgebleven bewoners van de vervuild geraakte regio. Zo komt hij in contact met Black Tulip, een organisatie die lichamen van omgekomen soldaten opspoort om ze een waardige begrafenis te geven. Sergey meldt zich aan als vrijwilliger.
Het werk is afschuwelijk, maar biedt ook een zekere rust en verlossing. Als er tussen hem en collega vrijwilliger Katya een vonkje overspringt, geeft dat Sergey een beetje hoop.

In contrast met de heftige thematiek van de film is Atlantis een lust voor het oog. Vasyanovych heeft een ongekend oog voor compositie en kleur. 
Atlantis ging in wereldpremière op het filmfestival in Venetië en won de Horizons Award (Venice Orrizonti grand prize). De film is ook geselecteerd voor het Movies that Matter Festival.

Tickets

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!