Aus dem Nichts

Algemeen, 106 min
Regisseur: Fatih Akin
Acteurs: Diane Kruger, Numan Acar, Ulrich Brandhoff, Jessica McIntyre

Katja's leven valt in duigen na de dood van haar man en zoontje bij een bomaanslag door een neonazi terreurgroep. Na een tijd van rouwen en onrecht, komt er een tijd van wraak. Een beklemmende thriller, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013.

Katja, haar man Nuri en zoontje Rocco leven een fijn leven in Hamburg. In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man en zoontje om het leven. Al snel arresteert de politie twee verdachten: een jong stel dat wordt gedreven door neo-nazi sympathieën. 
Tijdens de broeierige rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, niet alleen advocaat maar ook de beste vriend van Nuri. Als het uiteindelijk tot een teleurstellende uitspraak komt, kan Katja niet anders dan het recht in eigen hand nemen om ervoor te zorgen dat de daders er niet te gemakkelijk van af komen. Een spannende zoektocht naar de daders begint. 

Aus dem Nichts is de nieuwe film van Fatih Akin (Gegen die Wand, Auf der Anderen Seite) met in de hoofdrol Diane Kruger (Inglourious Basterds). De film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film en stond op de shortlist voor de Oscars. Kruger won voor haar rol de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes.

 

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag15:30
Morgen14:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!