Drama

In dit zinderende liefdesverhaal dat van het scherm afspat, zijn de hoofdrollen voor twee van Frankrijks grootste acteurs: Juliette Binoche en Vincent Lindon. Hun relatie komt onder druk te staan als zij haar vroegere minnaar tegen het lijf loopt. 

Sara en Jean wonen al een paar jaar samen. Hun liefde maakt ze sterk: ze vertrouwen elkaar en het verlangen naar elkaar is nooit afgenomen. Op een morgen ziet Sara haar vroegere minnaar, François (Grégoire Colin). Dezelfde François die haar aan Jean voorstelde, dezelfde François die ze zonder aarzelen voor Jean verliet. Ze is overweldigd door het idee dat haar leven plotseling kan veranderen. François op zijn beurt stelt aan Jean voor om weer samen te werken. Daarna duurt het niet lang voordat het drietal de controle over de situatie verliest.
Avec amour et acharnement is regisseur Claire Denis’ derde samenwerking met de gerenommeerde auteur Christine Angot, met wie ze Un beau soleil intérieur maakte, waarin Juliette Binoche eveneens de hoofdrol vervulde.
Avec amour et acharnement ging in première op de Berlinale 2022, waar het genomineerd was voor de Gouden Beer en de Zilveren Beer won voor Beste Regie.

Dit enigmatische driehoeksdrama vermijdt clich├ęs


VPRO cinema

Tickets

Blijf op de hoogte