Drama

Bijzonder origineel verhaal over een baanbrekende periode in geschiedenis van de film (en Hollywood), dat werd geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle (La La Land). De hoofrollen zijn voor Brad Pitt, Margot Robbie en Diego Calva, het resultaat is een ware ode aan de cinema!

Deze spectaculaire, totaal-over-de-top film, waarin onder anderen ook Jovan Adepo, Li Jun Li, Jean Smart en Tobey Maguire spelen, vertelt over de overgang van de stille film naar de 'talkies' en het volgt de rise en fall van verschillende markante personages in het Los Angeles van de jaren 1920.
De meningen van de buitenlandse pers variëren van ‘gewaagd en chaotisch, alsof je een lijntje cocaïne hebt gesnoven’ tot ‘een gewaagde ode aan cinema van een van de meest getalenteerde filmmakers van vandaag de dag’. Ook de Nederlandse pers zal verdeeld zijn, maar Babylon is hoe dan ook een beleving!

In Babylon maakt Damien Chazelle zowel subtiele als zeer duidelijke verwijzingen naar de films Sunset Boulevard (1950) en Singin' in the Rain (1952). Daarom vertonen we die klassiekers ook en duiken daarmee verder het oude Hollywood in.

Tickets

Blijf op de hoogte