Bar Bahar

Algemeen, 103 min
Regisseur: Maysaloun Hamoud
Acteurs: Eyad Sheety, Sufiel Haddad, Tamer Nafar

Drie Palestijnse vrouwen en net zo divers als de stad waarin ze wonen: Tel Aviv. Ze proberen hun weg in het leven te vinden op het snijvlak van traditie en moderniteit. Een moedig filmdebuut: de cineaste kreeg een fatwa en doodsbedreigingen over zich uitgeroepen door vrome moslims.

Voor sommigen zal deze eerste lange film van de Palestijns-Israëlische regisseur Maysaloun Hamoud een ware eyeopener zijn, zij zullen het beeld dat ze hebben van Palestijnse vrouwen in Israël drastisch moeten bijstellen. Hamoud, die zelf het wervelende scenario schreef, portretteert vrouwen niet als dociele en aan de man onderworpen wezens, maar juist als sterke, seksueel actieve en vooral onafhankelijke personen. Hamoud gaat samen met haar personages op zoek naar ontsnappingsmogelijkheden - als die er al zijn. Het nachtleven in Tel Aviv is daar één van. De stad aan de mediterrane kust is net zo goed één van de hoofdrolspelers in Bar Bahar en Hamoud brengt de stad in al haar veelzijdigheid in beeld.

De kettingrokende en bijzonder aantrekkelijke Laila, overdag advocate en 's nachts een feestbeest, deelt in Tel Aviv een appartement met haar lesbische vriendin Salma, die de kost verdient als barkeeper en dj. Er is nog een kamer over en die wordt vergeven aan Nour, een hoofddoekdragend moslimmeisje dat IT-wetenschappen studeert. Al snel ontpopt zij zich als een even vrijgevochten geest.
Hun leefstijl ontmoet de nodige weerstand, vooral van potentiële liefdespartners. 

Deze Palestijnse variant van Sex and the City is internationaal heel goed ontvangen, getuige het grote aantal prijzen dat de film tot nu toe heeft gewonnen. 

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

wo 24 jan16:30

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!