Battle of the Sexes

Algemeen, 121 min
Regisseur: Jonathan Dayton, Valerie Faris
Acteurs: Emma Stone, Steve Carell, Andrea Riseborough, Sarah Silverman

Het lijkt te gek voor woorden, maar de film is echt gebaseerd op de tenniswedstrijd die in 1973 gespeeld werd tussen Billie Jean King en Bobby Riggs. Die historische dag wordt aangegrepen om wat licht te laten schijnen op Kings turbulente privé leven en haar strijd voor vrouwenrechten - die net een tikkeltje verder ging dan een gesponsorde wedstrijd tegen een bejaarde aandachtstrekker!

Ik zet de ‘show’ terug in ‘show-vinisme’!”, belooft Bobby Riggs (Steve Carell) halverwege Battle of the Sexes. De voormalige toptennisser en gokverslaafde roept het tijdens een persconferentie die hij samen met Billie Jean King (Emma Stone), de nummer 1 in het vrouwentennis, heeft belegd. De 55-jarige Riggs daagt de 29-jarige King uit tot een exhibition match waarin ‘een chauvinistisch machozwijn’ het opneemt tegen ‘een feministe met ongeschoren benen’.
King was op hetzelfde moment immers druk bezig met de Women Tennis Association (WTA) uit de grond te stampen, en haar eigen privéleven te redden: ze was al acht jaar getrouwd met haar steun en toeverlaat Larry King (Austin Stowell) toen ze als een blok viel voor de charmes van haar kapster, Marilyn Barnett (Andrea Riseborough). Het evenwicht tussen die twee verhaallijnen – Kings strijd voor gelijkheid en Kings privéproblemen – geeft de film een kloppend hart, en vermijdt dat 'Battle of the Sexes' vervalt tot een feministisch pamflet.

Maar in ‘Battle of the Sexes’ tonen regisseurs Valerie Faris en Jonathan Dayton dat Kings strijd 44 jaar later nog altijd niet gestreden is. Integendeel: “We worden minder tolerant en elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen die de relevantie van onze film extra in de verf zetten. It’s crazy!”

In het licht van de gebeurtenissen rond Harvey Weinstein, #metoo en de golf aan beschuldigingen van seksueel misbruik, worden de thema’s van ‘Battle of the Sexes’ alleen maar prangender!

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Morgen21:15
vr 24 nov18:45
za 25 nov18:45
zo 26 nov21:10
ma 27 nov21:10
di 28 nov21:10
wo 29 nov21:10
do 30 nov21:10
vr 1 dec21:20
za 2 dec21:15
zo 3 dec21:05
ma 4 dec21:10
di 5 dec21:15
wo 6 dec18:45

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!