Bewaren

Documentaire, 84 min
Regisseur: Digna Sinke
Acteurs: Digna Sinke

Een persoonlijke documentaire waarin filmmaker Digna Sinkeonderzoekt wat mensen beweegt om dingen te bewaren en herinneringen vast tehouden en waarom anderen juist met zo min mogelijk spullen willen leven.

Zolang ze zich kan herinneren bewaart regisseur Digna Sinkeallerlei dingen, variërend van suikerzakjes tot oude kranten. In haar nieuwstedocumentaire Bewaren bespreekt ze samen met haar moeder (92) de items diebewaard worden of werden in huize Sinke: sigarenbandjes (“Terwijl je vader niet eens rookte!”), een pop-upijsprettafereel van papier, oude strijkijzers, textiel en foto’s. De bewaardespullen blijken tijdmachines die ver weg geraakte herinneringen weer bovenbrengen. 
Maar er is ook een tegenbeweging van mensen die bijna nietsbewaren. Mensen die hun huis en alle andere (overtollige) bezittingen van dehand hebben gedaan en letterlijk uit hun koffer leven. De koffer die gevuld ismet de ‘basic needs’: een paar schoenen, een setje kleren en een tablet oftelefoon met de benodigde snoeren en adapters om in de ‘cloud’ te kunnenwerken. Met het paspoort als kers op de taart, want deze digitale nomadenbereizen de hele wereld. 

Bewaren ging tijdens het afgelopen Filmfestival vanRotterdam (IFFR) in première en eindigde zeer hoog in de lijst vanpublieksfavorieten.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag16:30
Morgen19:00
za 21 apr16:30
zo 22 apr15:30
wo 25 apr16:30
vr 27 apr19:00
zo 29 apr16:00
wo 2 mei16:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!