Caravaggio: The Soul and The Blood

Arts in Cinema, 90 min
Regisseur: Jesus Garces Lambert
Acteurs: Marigliano (Carvaggio), Mina Gregori (zichzelf), Claudio Strinati (zichzelf), Rossella Vodret (zichzelf)

Met 'Arts in Cinema' starten we een nieuw kunstprogramma met vijf uiteenlopende kunstfilms. Dit programma loopt t/m september. In het najaar keert 'Exhibition on Screen' weer terug in ons programma!

Caravaggio: The Soul and The Blood is een ontroerende reis door het leven, het werk en het getormenteerde bestaan van Michelangelo Merisi da Caravaggio, een der meest controversiële en mysterieuze figuren in de kunstgeschiedenis. Het is tevens een van de eerste Italiaanse films die in 8k is opgenomen.Caravaggio was een revolutionaire kunstenaar en derhalve vaak minder geliefd bij zijn tijdgenoten. Hij reisde heel Italië door op zoek naar succes en fortuin, en wellicht naar zichzelf en ontsnapte bijna altijd aan de vijanden die hij onderweg steeds weer maakte. Milaan, Florence, Rome, Napels, Malta: 5 steden, 15 musea en 40 van de beroemdste kunstwerken in de typische stijl van de meester, gefilmd op de meest adembenemende locaties, of in belangrijke musea in Italië en de rest van de wereld waar ze heden ten dage bewonderd kunnen worden.
De verhaallijn beweegt zich voort op twee niveaus: het artistieke commentaar, met name van Prof. Claudio Strinati, kunsthistoricus en Caravaggio expert, alsmede van Prof. Mina Gregori, (President van de Roberto Longhi Stichting voor Kunstgeschiedenis Studies) en Rossella Vodret (curator van de Dentro Caravaggio' tentoonstelling in het Palazzo Reale in Milaan) en tevens zien we de fotografische scènes, evocatief en symbolisch voor de geest van Caravaggio en zijn kunst, waardoor de kijker in direct contact komt met de geest van de kunstenaar, zijn onbedwingbare impulsen en diens innerlijke ervaringen.Deze film biedt een geheel nieuwe manier om je onder te dompelen in de kunst en geest van Caravaggio, en is tevens een levendig monument dat de glorie weergeeft van een man wiens stoutmoedigheid en genialiteit zowel een last als een zegen waren waarmee hij niettemin zijn stempel op de eeuwigheid zou drukken...

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag19:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!