Certain Women

Algemeen, 107 min
Regisseur: Kelly Reichardt
Acteurs: Laura Dern, Michelle Williams, Kristen Stewart, Lily Gladstone
Tickets

Een westernfilm, maar dan met bepaalde vrouwen. Reichardts blik op de personages maakt Certain Women tot een meesterwerk. In haar films gedragen mensen zich over het algemeen niet als filmpersonages, maar als mensen. Ze zeggen niet veel en houden verborgen wat ze echt voelen. Het onderhuidse wordt blootgelegd.

Certain Women is alweer zo'n bijzonder knap gemaakt, bedrieglijk rustig ogend drama waarvan de betekenis zich pas later openbaart. Dat komt met name omdat de opgeworpen ideeën tijd nodig hebben om te dalen. Reichardt, die zich baseerde op korte verhalen van de Amerikaanse schrijver Maile Meloy, vertelt drie verhalen die niet met elkaar verbonden zijn, maar wel raakvlakken vertonen. De verhalen spelen zich af in en rond Livingston, Montana, een door imposante bergketens omgeven stadje waar iedereen wat eenzaam lijkt.
Laura krijgt te maken met een gijzelingssituatie, Gina met een nieuw te bouwen huis en de net afgestudeerde jurist Elizabeth ontmoet een paardenverzorgster die zich opvallend veel om haar bekommert.

Een cliënt van advocate Laura is pas overtuigd als een collega hem precies hetzelfde heeft uitgelegd. De collega is een man. 'Wat zou het heerlijk zijn', zegt Laura, 'om een man te zijn, zodat ik de wet kon uitleggen en mensen ook naar me zouden luisteren.' 
Het is een zeldzaam expliciet moment in het werk van Kelly Reichardt (1964). De Amerikaanse filmmaakster is doorgaans een stuk minder uitgesproken, maar niet minder helder. In films als Wendy and Lucy en Meek's Cutoff maakte Reichardt ook al duidelijk hoe zij over man-vrouwverhoudingen denkt: de vrouwelijke personages krijgen niets cadeau en moeten hard knokken om serieus genomen te worden. Reichardt dringt haar visie nooit op, maar laat die rustig voortkomen uit de omstandigheden. Niet digitaal maar op 16 mm!Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Morgen14:00
vr 18 aug16:00
zo 20 aug17:00
di 22 aug19:30

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!