Cinekid

Ook dit jaar heeft Cinekid voor kinderen vanaf 6 jaar weer een bijzonder programma samengesteld met de allermooiste korte films. Thema is: ga je mee op reis, naar verschillende werelden? Ze zijn heel anders dan de onze, maar tonen ook hoe wonderlijk de wereld om ons heen kan zijn.

Paraplu's
In de film Paraplu’s (Umbrellas) is een meisje heel bang voor de regenachtige wereld om haar heen. Met hulp van haar hondje leert ze langzaam maar zeker haar angsten overwinnen en de wereld ontdekken. 

Kiki de Veer
Op een dag ontsnapt Kiki de kanarie uit zijn kooi en wil de wereld ontdekken. Maar eerst moet hij nog even leren vliegen..

Een lekker modderbad
Het regent. Vier jonge hangkoeien vervelen zich onder een afdakje. Dan komt varkentje Charlie voorbij, dat niets liever doet dan dansen, rollen en spelen in de regen en modder. Hij steekt alle vier de meiden aan: zelfs de nuffige Rosine, die vooral bang is haar jurk vies te maken. 

De marmotten
Vier jodelende marmotten zijn op zoek naar een warm plekje voor de winter, het liefst met een grote voorraad eten. In de zomer hadden ze geen tijd, omdat ze druk bezig waren met zingen. Ze hopen dat ze succes hebben bij beer Dennis, maar deze brombeer wil in alle rust van zijn grote berg wortels genieten. De vier flierefluiters laten zich niet zomaar afschepen, Dennis' grot lijkt perfect en is groot genoeg voor vijf. 

De grote overstroming
Na een grote overstroming drijft Pää met het huis waarin hij woont weg over het water. Hij redt een ander kindje, Nif, twee vogels en een ijsbeer die ‘Walvis’ spreekt en kan ballonvaren. Het vreemde gezelschap maakt een bijzondere reis die op een vrolijke manier laat zien wat vervuiling doet met de wereld.

Tickets

Blijf op de hoogte