Dancer

Documentaire, 85 min
Regisseur: Steven Cantor
Acteurs: Sergei Polunin, Jade Hale-Christofi
Tickets

Op zijn negentiende was Sergei Polunin de jongste eerste danser van het Londense Royal Ballet, één van ‘s werelds grootste balletgezelschappen. Aan de top van zijn succes vertrok hij plotseling. Hij raakte zichzelf kwijt en dansen werd voor hem een plicht en niet meer een passie. Met zijn tatoeages en zelfvernietigend gedrag werd hij de “bad boy of ballet” genoemd. Hij werd een legende.

“Wanneer ik niet dans, doet mijn lichaam zeer”.
Acteur Mickey Rourke zei eens tegen hem dat alleen wie het hardst werkt de top bereikt. En dus werkte Sergei Polunin drie keer zo hard als de rest om de beste danser te worden. Hij bracht ballet naar de straat, naar de 'gewone mensen' en werd een icoon van de rebelse virtuositeit. Dat ruige imago had een hoge prijs: hijzelf.

In deze film volgt regisseur Steven Cantor (zelf getrouwd met een voormalige balletdanseres en vader van een fanatieke ballerina) het leven van Sergei vanaf zijn jonge dansjaren tot de man die hij nu is. Maar zoals hij zelf zei: elke danser heeft een eigen verhaal te vertellen en dat van hem werd steeds vreemder. Hij moest ballet vernietigen om zichzelf niet kwijt te raken.

Deze film, met zeer esthetische beelden van zijn krachtige dansstijl, verklaringen van vrienden en collega’s en zijn eigen vertelling, gaf hem de kans om de artiest in zichzelf terug te vinden. 
Laat zijn genie zien
The Independent

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag17:00
Morgen14:00
zo 30 apr19:15
za 6 mei14:00
zo 7 mei19:15

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50

Bestel hier uw tickets

Vul eerst uw e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw e-tickets.

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!