De IJslandbende

Familie, 85 min
Regisseur: Mans van den Berg
Acteurs: Mattijn Hartemink, Sem van Butselaar, Wendy Riksen, Mohamed Bayu

De 12-jarige Sem wil op expeditie naar IJsland. Met zijn 'IJslandbende’ maakt hij zich klaar voor de ultieme tocht. Maar die pakt toch wat zwaarder uit...

De film draait om de jonge Sem, wiens vader is overleden op een expeditie naar IJsland. Door alle brieven die zijn vader heeft geschreven tijdens zijn reis, is Sem gefascineerd geraakt door het land. Samen met vijf vrienden maakt hij plannen om ook op expeditie naar IJsland te gaan. Zo ontstaat de IJslandbende. Vijf eigenzinnige jongens en eenmeisje, allen van dezelfde leeftijd, koppigheid en originaliteit. 

Ze beginnen een zoektocht naar een manier om hun culturele verschillen te overbruggen en vorm te geven aan hun eigen realiteit. Ze hebben het idee dat het lot hen heeft samengebracht. 
Met de bende geven ze vorm aan hun eigen ideeën over IJsland. Ze creëren een wereld waarin zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten, allerlei gekke streken op touw zetten en ze onvoorwaardelijke vriendschap ervaren. Totdat blijkt dat voor Sem de bende veel meer betekent dan voor de rest. Als de expeditie-voorbereidingen voor de anderen vooral een spel blijken te zijn, neemt Sem een gevaarlijk besluit.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

zo 25 feb13:00
di 27 feb14:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!