De Koe. Het Grazen Voorbij: Boer Peer

Documentaire, 41 min
Regisseur: Daan Jongbloed
Acteurs: Peer Smulders (als zichzelf)

Menselijk gezelschap boeide Peer Smulders niet zo. De verstokte kluizenaar boerde op de plek waar hij geboren was en werkte er tot zijn dood. Wie er langsreed, kon nauwelijks geloven dat er nog menselijke bewoning mogelijk was. Prachtige beelden met weinig tekst!

Een oude, gekromde boer trekt een kruiwagen door de sneeuw tegen een berg aarde op. Aan niets is te zien dat dit in de eenentwintigste eeuw gebeurt. Peer Smulders leeft in het hier en nu alsof douche, radio, tv en koelkast nog niet uitgevonden zijn. Jaar in jaar uit leeft hij het zelfde leven, zijn eigen leven. Hij lijkt verdwaald in een verkeerde tijd en leeft alleen voor zijn koeien, die hij overigens vetmest voor de slacht.

Filmer en regisseur Daan Jongbloed bezocht Peer Smulders in een periode van tien jaar in zijn vervallen boerderij en maakte opnamen van zijn sobere leven. Soms was hij welkom, soms kwam hij niet verder dan de voordeur. Peer is een monument voor het ouderwetse boerenleven, een tijd die onherroepelijk voorbij is.

Peer Smulders is in juli 2017 op 97-jarige leeftijd doodgereden in Rosmalen door een doorrijder. "Hij heeft de film gelukkig nog kunnen zien" vertelt Daan Jongbloed. "Hij vond hem mooi en leek zelfs trots. Toen ik hem vroeg of anderen de film ook mochten zien, zei hij JA." 
Daarmee kunnen we nu allemaal blij zijn!

Tickets

Selecteer een dag en een tijd:

wo 26 sep17:2519:00
zo 30 sep16:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!