De Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw

Algemeen, 175 min
Regisseur: Cherry Duyns

"Ik weet zeker dat het stuk anders moet klinken dan ik altijd heb gehoord.” Dit zei Reinbert de Leeuw ooit over de Matthäus Passion. Daarom haalde hij bij deze uitvoering het beste in zijn musici en solisten naar boven!

Avantgardist pur sang Reinbert de Leeuw heeft een nieuwe liefde, uit onverwachte hoek: Bach. Hij is er van bezeten, hij staat ermee op en gaat ermee naar bed. Toen Reinbert, inmiddels 80 jaar, te gast was bij Zomergasten 2014, liet hij niet voor niets de aria 'Erbarme Dich' als slotfragment zien. Vraag hem iets te vertellen over Bach, en er staat een man die aan zijn tweede jeugd lijkt te zijn begonnen. “Als ik mij de rest van mijn leven alleen nog maar met de Matthäus Passion zou moeten bezig houden, zou ik dat zo doen”, zegt hij. 

In september 2014 dirigeerde hij met groot succes Bach’s motetten met het Nederlands Kamerkoor. “Uitersten aan sublimiteit” schreef de Volkskrant. Nu zet hij zijn tanden in Bach’s Matthäus Passion. Met zijn ongelofelijke liefde voor – en verbluffend heldere visie op dit stuk, leidt Reinbert de Leeuw Holland Baroque en het Nederlands Kamerkoor door zijn interpretatie van dit magnum opus.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

zo 21 apr11:10

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!