Der Goldene Handschuh

Algemeen, 115 min
Regisseur: Fatih Akin
Acteurs: Jonas Dassler, Adam Bousdoukos, Margarete Tiesel

Hamburg, de jaren 70. De seriemoordenaar Fritz Honka boezemt angst in bij de inwoners van de grootstad. Hij vermoordt vier prostituees wier lichaam hij in verminkte staat achterlaat. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Fritz Honka is een vaste bezoeker van Der goldene Handschuh, een bar waar de gasten hun dagen wegdrinken. Fritz pikt er regelmatig vrouwen op en zijn kroeggenoten weten niet dat hij ze thuis vermoordt en in stukken snijdt. Golden Globe-winnaar Fatih Akin toont het werkelijke gezicht van een seriemoordenaar in de meest gruwelijke en intense film van het festival.

 In recente films en series krijgen seriemoordenaars niet zelden een zekere mate van glamour en aantrekkelijkheid mee. Gelauwerde regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand, In the Fade) pakt het heel anders aan; hij laat het leven van Fritz Honka tot in de kleinste details zien en daar is geen greintje glamour bij. De moorden zelf zijn schokkend en intens in hun gruwelijke details, waarbij de camera niet wegkijkt. Maar ook geeft de film met de kroegbezoekers een beeld van de verloren onderklasse van het naoorlogse Duitsland, mensen aan wie het Wirtschaftswunder volledig voorbij is gegaan. Een tour de force in al zijn verstikkende claustrofobie.

Op vrijdag 21 juni geeft Vincent Hobert (hoofdredacteur van Schokkend Nieuws & filmliefhebber) een inleiding bij Der Goldene handschuh van Golden Globe-winnaar Fatih Akin (Gegen die Wand, Aus dem Nichts). Misschien wel de meest schokkende film van het jaar: in welke filmtraditie kunnen we de film plaatsen en waarom moet je deze film zien?

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

vr 21 jun21:15
za 22 jun21:15
zo 23 jun21:10
di 25 jun21:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!