Algemeen

Buurvrouwen Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde. Maar niemand weet dat deze vrouwen meer delen dan hun trappenhuis. Liefst willen ze hun appartementen verkopen en samen naar Rome verhuizen.

De gepensioneerde Madeleine en Nina zijn al decennia lang elkaars geliefden. Maar voor hun naasten, waaronder Madeleines bemoeizuchtige dochter, zijn ze simpelweg buurvrouwen die dezelfde gang delen.
In werkelijkheid is deze gang een portaal tussen twee compleet verschillende werelden: die van een zorgzame moeder en oma die haar kinderen maar niet durft te vertellen dat ze een geheim liefdesleven heeft. En die van een vrijzinnige, onafhankelijke vrouw die ernaar smacht haar leven met haar geliefde door te brengen, in het openbaar.
Hun deuren staan altijd open en Madeleine en Nina bewegen zich vrijelijk tussen de twee appartementen, tot hun portaal plotseling wordt gesloten wordt en ze elkaar niet meer kunnen bereiken.

Het gevoelige Deux werd geregisseerd door Filippo Meneghetti en beleefde de wereldpremière op het Toronto Filmfestival. Voor zijn debuut wist hij acteerkanonnen Martine Chevallier (grande dame van de Franse theaterwereld) en Barbara Sukowa te strikken.

Tickets

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!