Dick Verdult - Het is waar maar niet hier

Documentaire, 70 min
Regisseur: Luuk Bouwman
Tickets

Dick Verdult is een creatieve duizendpoot; hij heeft een muzikale stijl uitgevonden (Cumbia experimental), exposeert zijn schilder- en beeldhouwkunst in onder andere Amerika, Mexico, Japan en Zuid-Korea, is filmmaker en schrijver. Verdult is een cultfiguur in Argentinië, Japan en Rusland. Hij is internationaal bekend, echt waar, maar niet hier…

Luister vijf minuten naar de Eindhovense Dick Verdult en je raakt geïntrigeerd. Hij groeide op in Nederland, Guatemala, Argentinië en Zuid-Afrika en ontwikkelde zich in nog tal van andere landen. Je kunt hem moeilijk aan een specifiek land, kunstuiting of tijd binden. Dat resulteert in een fascinerende zelf gevormde man wiens kunst net zo verspreid en rijk is als zijn levenservaring. In deze documentaire volgen we Dick Verdult vanaf zijn vertrek uit Eindhoven tot aan zijn huidige verblijf in Spanje.

Natuurlijk niet in deze volgorde, dat zou te ordelijk zijn, te voorspelbaar. Door de afwisseling van indrukwekkende archiefbeelden uit de wereldgeschiedenis, waarvan hij deel uitmaakte, actuele beelden van zijn atelier en zijn bezoek aan Buenos Aires, laten we ons door zijn humor, wijsheden en artistieke geest betoveren. Om je uiteindelijk toch af te vragen: wie is toch deze Dick Verdult? 

TIP: Op dinsdag 27 juni zal regisseur Luuk Bouwman aanwezig zijn voor een uitgebreide Q&A na afloop van de documentaire. Ook Dick Verdult zelf probeert bij de voorstelling aanwezig te zijn.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

zo 25 jun19:15
di 27 jun19:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!