Documentaire

Regisseurs Amélie van Elmbt en Maya Duverdier dragen deze poëtische documentaire op aan iederéén die ooit droomde in het befaamde Chelsea Hotel in New York City. Onder hen Patti Smith, Bob Dylan en de Beat Poets.

In elk hotel wordt gedroomd, maar er is er slechts één hotel waar William S. Burroughs Naked Lunch bij elkaar droomde, Andy Warhol de film Chelsea girl, Bob Dylan het romantische Sad-eyed lady of the Lowlands en Dylan Thomas Under milk wood. Dat is het Chelsea Hotel in New York.
Binnenkort gaat het na een bijna tien jaar durende, grondige renovatie weer open voor publiek als een van New York's meest modieuze luxehotels. Al die tijd woonden tientallen excentrieke, vooral oudere huurders tussen de steigers en brokstukken. Dreaming Walls dwaalt met hen door de gangen, kamers en zalen, terwijl projecties op de muren je herinneren aan de mythische geschiedenis. De huurders – slachtoffers van kapitalisme – en de muren van het hotel staan voor een keerpunt in een gezamenlijke geschiedenis. Alleen de allerrijksten kunnen nu immers nog op Manhattan wonen en daar zijn niet veel kunstenaars bij.

Tickets

Blijf op de hoogte