Dubbelspel

Algemeen, 130 min
Regisseur: Ernest R. Dickerson
Acteurs: Louis Gosselt Jr, Isaach de Bankolé, Colin Salmon, Lennie James
Tickets

Na een afwezigheid van tientallen jaren keert de in Europa succesvolle dokter Ostrik Fiel terug naar zijn geboorteplaats Curaçao. Het bezoek herinnert hem aan veertig jaar eerder, toen een ogenschijnlijk onschuldig dominospel dramatische gevolgen had voor alle betrokkenen. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Frank Martinus Arion.

Wat er schuil ging achter dat fatale dominotreffen in de jaren zeventig zien we nu als terugblik van Ostrik, de inmiddels vijftigjarige zoon van een van de spelers. De vier spelers zijn taxichauffeur Bob Fiel, een levensgenieter met een gat in zijn hand die tegen wil en dank vakbondsleider dreigt te worden; gerechtsdeurwaarder Manchi Sanantionio, die onhandig de levensstijl van de Nederlandse ex-kolonisators waar mogelijk imiteert; huisjesmelker Chamon Nicholas die zich vooral afzijdig houdt; en ten slotte Ernesto, een handige ex-zeeman die steeds meer naar het socialisme neigt. De vier discussiëren fel over overspel, economie en politiek, maar niemand laat echt het achterste van zijn tong zien.

Het dubbelspel uit de titel vindt niet alleen op de dominotafel plaats, twee van de vier mannen hebben een affaire met de vrouw van de andere twee. Terwijl de mannen spelen en rum drinken, scharrelen vrouwen onder meer een inkomen voor hun gezin bij elkaar. Ze hebben hun echtgenoten steeds minder nodig.

Dickerson noemt de figuren in Dubbelspel vooral herkenbaar, nog steeds. „Iedereen kent wel iemand zoals Bob, die onmogelijk met geld kan omgaan. Ook de klassenconflicten in het boek zijn nog steeds herkenbaar, ze komen in iedere postkoloniale samenleving voor.”

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

za 24 jun13:30
zo 25 jun16:00
do 29 jun15:30
za 1 jul13:00
di 4 jul19:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!