Drama

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer, binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat?--> Alleen na afloop van deze vertoning is er een Q&A met regisseur Shariff Nasr. <-- 

Zo'n gesprek wordt beslist niet gemakkelijker met een bemoeizuchtige buurman die altijd op het verkeerde moment rond het huis zoemt. De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Karim beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de oorverdovende stilte te doorbreken. Maar hoe kan hij van zijn familie acceptatie verwachten, als hij nooit met zijn eigen gevoelens in het reine is gekomen?El houb (de liefde) is het aangrijpende en geestige regiedebuut van Shariff Nasr, met Fahd Larhzaoui in de hoofdrol en prijswinnende acteurs Lubna Azabal (Incendies, Adam) en Slimane Dazi (Un prophète) als zijn tegenspelers. Het is ook de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt.
El houb beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco.

Alleen na deze vertoning is er in het kader van Kijk Ons een Q&A na afloop met de regisseur. 
Kijk Ons presenteert de nieuwste, mooiste en meest eigenzinnige films van eigen bodem in filmtheaters door heel het land. Zo kunnen nog meer mensen genieten van alles wat de Nederlandse artistieke film te bieden heeft. Kijk Ons staat voor kwaliteit, avontuur en vernieuwing, en zet ook spotlights op de makers van deze films. Wie zijn zij, welke culturen dragen ze met zich mee en waarom vertellen zij hun verhalen? Daarom organiseert Kijk Ons inhoudelijke extra's bij een vertoning zoals een Q&A of een interview met cast of crew.
Kijk Ons is een project van het NFO en wordt gefinancierd door het Filmfonds en Eye.

Tickets

Blijf op de hoogte