Fences

Algemeen, 139 min.

De jaren vijftig. Een Afro-Amerikaanse vader worstelt met rasverschillen in de Verenigde Staten en probeert in de tussentijd zijn gezin op de been te houden.
Regisseur Denzel Washington  /  Acteurs

De jaren vijftig. Een Afro-Amerikaanse vader worstelt met rasverschillen in de Verenigde Staten en probeert in de tussentijd zijn gezin op de been te houden.

Regisseur
Denzel Washington

Acteurs

Tickets:

Kies een dag:
Kies een tijd:
Zaal
Datum
Tijd
Prijs
1.E-mail
2.Aantal
3.Overzicht
4.Betalen
Vul eerst uw e-mailadres hieronder in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw e-tickets.Onthoud mijn e-mailadres voor meerdere bestellingen
Informatie over bestellen met een cinevillepas

Fences

Algemeen, 139 min.

Het drama is gebaseerd op de gelijknamige bekroonde Broadway-productie uit 2010, welke al gebaseerd is op het Pulitzer- en Tony-winnende theaterstuk uit 1983 van August Wilson. Het script voor de film schreef Wilson vlak voor zijn dood in 2005.
 
 In 'Fences' zien we het historische Afro-Amerikaanse deel van Pittsburgh waar Wilson opgroeide en te maken kreeg met het extreme racisme dat heerste in de jaren '50. In dit Amerika probeert Troy (Denzel Washington) zijn gezin te onderhouden en zijn zoon klaar te stomen voor de racistische maatschappij. Ondertussen is zijn eigen leven een rommeltje: hij heeft nooit kunnen profiteren van zijn honkbalcarrière en moet zijn brood nu verdienen als vuilnisman. Hij worstelt met zijn relatie met zijn vrouw (Davis) en zijn zoon lijdt onder zijn strenge bewind.
 
 Washington en Davis speelden in 2010 al naast elkaar op Broadway in de toneeluitvoering gebaseerd op August Wilsons 'Pittsburgh Cycle', waarin de Afro-Amerikaanse ervaring en Amerikaanse rassenrelaties vanuit zwart perspectief door de twintigste eeuw wordt getoond. Beide acteurs wonnen destijds een Tony award voor hun vertolking.

Vind ons leuk!

We houden graag contact via social media

Stichting Filmhuis Alkmaar
Pettemerstraat 3
1823 CW Alkmaar

E-mail: info@fhalkmaar.nl
Facebook: Facebook

T: (072) 5202022 (18:30 – 21:00)
We openen onze deuren één uur voor aanvang van onze eerste voorstelling

Stichting Filmhuis Alkmaar is vanaf 9 december 2013 aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI) en ook als culturele ANBI.
Meer informatie over Filmhuis Alkmaar

Filmhuis Alkmaar (Verdronkenoord)