Fietsen naar de maan

Classic, 100 min
Regisseur: Jef van der Heijden
Acteurs: Bernhard Droog, Johan Walhain, Ton Lensink, Ingeborg Elzevier, Jeroen Krabbé
Tickets

"Honderd meter rechtsaf vindt u het geluk, wij grijpen naar het ongrijpbare en zoeken naar het geluk, wij allen willen fietsen naar de maan." 'Fietsen naar de Maan', met o.a. Jeroen Krabbé en Ton Lensink, is een schitterend tijdsdocument van Amsterdam aan de vooravond van Provo. De film heeft nouvelle vague-achtige trekken en is meer dan vijftig jaar niet vertoond.

‘Een zachtaardige komedie over drie broers, die elk één eigenschap hebben meegekregen van hun overleden vader en elkaar op wonderlijke wijze steeds tegenkomen,’ zo omschreef Henk van Gelder het speelfilmdebuut van Van der Heijden in het naslagwerk Hollands Hollywood. De broers – een politieman, een oudijzerhandelaar en een kunstschilder – worden gespeeld door Bernhard Droog, Johan Walhain en Ton Lensink; Jeroen Krabbé is te zien in zijn eerste filmrol, als leerlingdecorateur.

'Fietsen naar de Maan', grotendeels op locatie gedraaid, ademt de sfeer van het volkse Amsterdam uit de vroege jaren zestig, maar de makers lieten zich ook inspireren door de frisse filmstijl van de nouvelle vague. De ironisch getinte vertelling verdween vrij snel uit de bioscopen, maar geldt tegenwoordig als schitterend tijdsdocument van Amsterdam aan de vooravond van Provo, met unieke beelden van bijvoorbeeld het oude Waterlooplein.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

zo 24 sep15:30
zo 1 okt15:30

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!