Film Stars Don't Die in Liverpool

Algemeen, 106 min
Regisseur: Paul McGuigan
Acteurs: Annette Bening, Jamie Bell, Vanessa Redgrave, Julie Walters

Annette Bening schittert in dit romantische biografische drama als de excentrieke Oscarwinnares Gloria Grahame, de ooit zo geliefde Hollywood-actrice die nu haar dagen slijt in kleine theaters. Gebaseerd op de gelijknamige memoires van de acteur Peter Turner.

Dit op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal plaatst de blik op vrouwen in een nieuw licht. Zelfs de meest vrijgevochten actrice, die zich destijds al verzette tegen de objectiverende blik van de oude studiobazen, vraagt uiteindelijk aan haar jonge minnaar 'how do I look?'
Op tournee door Engeland ontmoet Gloria de jonge acteur Peter Turner (Jamie Bell) die al snel in de ban raakt van de legendarische femme fatale. Wat begint als een vurige affaire, ontwikkelt zich gaandeweg tot een diepe relatie. Hoewel Gloria bijna 30 jaar ouder is, blijkt Peter de enige persoon te zijn bij wie ze troost kan vinden. Hun passie en levenslust worden echter zwaar op de proef gesteld wanneer Gloria ernstig ziek blijkt te zijn.
Met sprankelende rollen voor Vanessa Redgrave en Julie waters en een veelzeggend fragment waarin de echte Grahame haar Oscar in ontvangst neemt. Een krachtig en tragisch beeld van verafgode actrices door de jaren heen.

 

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag16:30
Morgen18:40
zo 25 mrt16:30
wo 28 mrt19:00
zo 1 apr21:15
ma 2 apr21:20

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!