First Reformed

Algemeen, 113 min
Regisseur: Paul Schrader
Acteurs: Ethan Hawke, Manda Seyfried, Cedric Kyles

Een religieus en maatschappelijk geladen film over de getormenteerde dominee Toller. Na de dood van zijn zoon gaat hij gebukt door het leven en zoekt zijn toevlucht in de alcohol. Hij wordt op de proef gesteld door zijn geloof en is op zoek naar zingeving.

Filmmaker en scenarist Paul Schrader keert met deze film terug naar een onderwerp dat hij zo goed kent: het streng gereformeerde geloof uit zijn jeugd. In de nachtelijke uren schrijft Toller, gepaard met veel alcohol, een niets ontziend dagboek over zijn ontmoeting met een aanstaand echtpaar. De echtgenoot is een radicale milieuactivist die zich op voorhand al schuldig voelt om een kind op de wereld zetten. Zijn zwangere vrouw vraagt Toller om advies en troost.

De eenzame ziel Toller loopt zelf wankelend door het leven door het verlies van zijn eigen kind, en vindt nu ook zijn geloof beproefd, zeker na een keten van onverwachte gebeurtenissen. De onderstromen van onbeheersbare emoties dreigen een ordentelijk leven te verstoren. Een sterke film, op het snijvlak van drama en suspense.

Tickets

Selecteer een dag en een tijd:

Vandaag15:10
ma 22 okt19:00
za 27 okt18:50
ma 29 okt18:40

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!