Free Solo

Documentaire, 100 min
Regisseur: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi
Acteurs: Alex Honnold (Zichzelf), Jimmy Chin (Zichzelf), Sanni McCandless (Zichzelf), Tommy Caldwell (Zichzelf)

Het ongelofelijke en letterlijk adembenemende verhaal van rotsklimmer Alex Honnold die zijn levenslange droom wil verwezenlijken: Het beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, El Capitan in Yosemite National Park. Een documentaire van mythische proporties.

Het free solo bedwingen van El Captain is dé ultieme sportprestatie. Een waarbij je je volledig moet overgeven aan je lichaam. Eén minuscuul klein foutje en het is afgelopen. Dit vereist een bepaalde mentale, bijna spirituele staat, die gedurende de film steeds fascinerender wordt. Het wordt duidelijk dat Alex dit moet doen, dat hij niet anders kan, maar ook dat hij naar het sublieme reikt. Alex is een bedachtzame, grappige en bloedeerlijke jongeman met sinds kort een vaste vriendin, die duidelijk enorm worstelt met zijn passie.

Voor hem is het uitdagen van de dood essentieel. Door de rotswanden free solo te beklimmen, zonder touw of enig ander hulpmiddel, bereikt hij een bepaalde focus, een staat van zijn, die voor hem alles is. Voor haar betekent het leven in het besef dat hij elk moment kan sterven. De uiteindelijke klim is krankzinnig spannend. Zelden zal een film zoveel adrenaline oproepen. Maar de reis er naar toe is minstens zo fascinerend. Alex ontpopt zich als de klimversie van een Boeddhistische monnik. Aardse zaken zijn minder belangrijk dan zijn wens zichzelf te overstijgen.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Morgen21:00
wo 23 jan18:50
do 24 jan13:00
vr 25 jan19:05
za 26 jan13:00
zo 27 jan21:20
wo 30 jan20:55

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!