God's Own Country

Algemeen, 104 min
Regisseur: Francis Lee
Acteurs: Josh O'Connor, Alec Secareanu, Ian Hart, Gemma Jones

Het eentonige leven van boerenzoon Johnny verandert radicaal als hij de Roemeense seizoensarbeider Gheorghe ontmoet. Hij voelt dingen die hij nooit eerder voelde.

De jonge Johnny is een hardwerkende boer die van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op de boerderij van zijn ouders werkt. De communicatie tussen hem en zijn zieke vader verloopt stroef; want zijn vader geeft hem alleen maar kritiek. Het leven van Johnny is routineus, zit vol met frustraties en dat spoelt hij dagelijks weg met drinken in de kroeg en daarna wat oppervlakkige seksuele avontuurtjes.
Alles verandert als er in het voorjaar een Roemeense boerenknecht in dienst komt. Er groeit een intense verhouding tussen de beide jonge mannen en bij Johnny komen emoties bovendrijven die hij niet eerder kende. Een prachtig, liefdevol drama.

God’s Own Country is het speelfilmdebuut van Francis Lee en gedeeltelijk gebaseerd op zijn persoonlijk leven omdat ook hij een keuze moest maken: blijven werken op de familieboerderij of gaan studeren aan de toneelschool.
De film ging in januari in première op het Sundance Film Festival in de World Cinema Dramatic Competition waar hij de prijs voor beste regie kreeg. De film won verder een groot aantal prijzen op verschillende internationale filmfestivals.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag16:00
Morgen16:30
za 21 apr15:3019:00
wo 25 apr15:30

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!