Hair

Muziek in Film, 121 min
Regisseur: Milos Forman
Acteurs: John Savage, Treat Williams, Beverly D'Angelo, Annie Golden

Topregisseur Milos Forman bracht de musical Hair naar het witte doek. Een prachtig tijdsbeeld van hippies die strijden tegen de Vietnamoorlog en zich overgeven aan drugs, muziek en vrije seks die het leven zo veel mooier maken.

Het is 1969. Claude is een simpele boerenzoon die op weg is naar New York. Hij is opgeroepen door het Amerikaanse leger om voor zijn land te vechten in Vietnam. In Central Park komt de wereldvreemde Claude in contact met een groepje hippies waarvan Berger de leider is. Hij wil de ogen openen van Claude en introduceert hem in een wereld van drugs, liefde en het schoppen tegen autoritair gedrag. Het avontuur doet Claude uiteindelijk in de gevangenis belanden.  Eenmaal  buiten is hij dienstbaar aan zijn land en meldt zich alsnog bij het leger. Berger zet alles op alles om er voor te zorgen dat Claude niet wordt uitgezonden naar Vietnam. Met bizarre gevolgen.
Hair is een indrukwekkende film waarin een goed tijdsbeeld wordt geschetst van de Flower Power cultuur. De film biedt ruimte voor drama, humor en muziek met grote hits als Aquarius, Good Morning Starshine en natuurlijk de gelijknamige hit Hair.  

Filmhuis Alkmaar organiseert in samenwerking met Pop-eye/Velvet Music de serie Muziek in Film. Maandelijks wordt een muziek gerelateerde film vertoond: een documentaire, concertregistratie of speelfilm waarin muziek de boventoon voert. Muziekspecialist en kenner Ron Bulters (Pop-eye/Velvet Music) verzorgt bij iedere film een uitgebreide inleiding.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

di 7 mei19:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!