Heartstone

Algemeen, 126 min
Regisseur: Gudmundur Arnar Gudmundsson
Acteurs: Baldur Einarsson, Blær Hinriksson, Diljá Valsdóttir, Katla Njalddottir

Een coming of age-film over twee IJslandse jongens, Thor en Kristjan, die hun leven lang al dikke vrienden zijn. Ze brengen alle zomers met elkaar door in hun kleine IJslandse vissersdorp.

Thor en Kristjan zijn twee onafscheidelijke vrienden in een afgelegen IJslands vissersdorp. Hoe mooi het ruige landschap daar ook is, toch slaat de verveling tijdens de lange zomermaanden vaak toe. Ze vissen een beetje, hangen rond op de autosloop en kijken naar sexy beeldkaartjes, zoals pubers dat met elkaar doen. Thuis hebben ze het geen van beiden leuk, zodat ze veel met elkaar optrekken.
Tijdens een spelletje ‘truth or dare’ gebeurt er echter iets vreemds. Thor wordt verliefd op een meisje maar Christian ontdekt opeens gevoelens voor zijn beste vriend. Een schokkende gebeurtenis zet hun vriendschap vervolgens zwaar onder druk.

Filmmaker Gudmundur Arnar Gudmundsson (1982) groeide op in een omgeving die vergelijkbaar is met die in de film. Heartstone is zijn eerste lange speelfilm, geïnspireerd door een dramatische gebeurtenis rond een jeugdvriend van hem. Zijn visueel krachtige speelfilmdebuut werd bekroond met 32 internationale filmprijzen!

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

do 24 mei19:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!