Algemeen

De gescheiden vijftiger Aharon is gestopt met werken om zich volledig te wijden aan de zorg voor zijn autistische zoon. Samen leiden ze een harmonisch leven, ver van de boze buitenwereld. Uri is echter bijna volwassen en zijn moeder vindt dat het tijd is dat hij begeleid gaat wonen om onafhankelijker te leren leven.

Aharon gelooft niet dat een ander zijn zoon beter zal begrijpen dan hij. Onder toenemende druk van zijn ex-vrouw en een maatschappelijk werker stemt hij uiteindelijk toch toe. Op weg naar het instituut krijgt Uri echter een driftbui, waardoor Aharon besluit er samen vandoor te gaan. Uri is immers duidelijk nog niet klaar voor een scheiding. Of is het Aharon die zijn zoon niet kan loslaten?
Shai Avivi en Noam Imber vertolken de hoofdrollen in Here We Are, een pakkende en hartverwarmende tragikomedie van de Israëlische regisseur Nir Bergman over een vader-zoon relatie, ouder worden en leren loslaten.

Nagesprek op 12 oktober
Het gespreksonderwerp is inclusiviteit, ofwel 'iedereen doet mee'. Daarbij richten we ons specifiek op mogelijkheden en kansen op werk voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. We leven in een tijd waarin er enerzijds een schreeuwend gebrek aan arbeidskrachten is en er anderzijds een grote groep mensen aan de kant staat. Hoe kan deze impasse doorbroken worden?  Onze gast is Marjolijn Dölle, directeur van WerkSaam Westfriesland, een sociaal ontwikkelbedrijf in Hoorn dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk begeleidt en werk biedt aan mensen met een beperking.

Tickets

Blijf op de hoogte