Homo Sapiens

Documentaire, 94 min
Regisseur: Nikolaus Geyrhalter
Tickets

Zonder personages, bewegende camera en gesproken tekst wordt in Homo Sapiens een beklemmend perspectief geschetst van menselijke vergankelijkheid. Statische beelden van vervallen locaties, verlaten gebouwen en verroeste machines genereren een indrukwekkende, visuele ervaring.

De titel Homo Sapiens zou je ironisch kunnen noemen: er is immers geen mens te zien of te horen in deze film. Regisseur Nikolaus Geyrhalter presenteert een aaneenschakeling van statisch gefilmde plekken, in onder meer Azië, Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika, waar de mens duidelijk wel is geweest, maar die inmiddels verlaten zijn. Treinrails die nog net te zien zijn onder het gras en de planten, een winkel waarin alles overhoop ligt, een al lang niet meer gebruikte collegezaal, een in onbruik geraakt winkelcentrum, een voormalig tropisch zwemparadijs, een dood datacenter, een weiland waarin een paar verdwaalde boten liggen.

De natuur kan er zijn gang gaan. Geluiden, van bijvoorbeeld water dat door een lekkend dak op de vloer valt, opwaaiend plastic of zoemende insecten, treden des te meer op de voorgrond door de afwezigheid van muziek of een commentaarstem. Een film over de kwetsbaarheid en eindigheid van de mens. Wat blijft er over als wij er niet meer zijn?  

'Zonder commentaar werken de spectaculair beklemmende beelden ongehinderd op je in. Geen enkele apocalyptische speelfilm haalt het bij Geyrhalters nieuwe filmessay Homo Sapiens'.
De Volkskrant

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

zo 24 sep19:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!