I, Tonya

Algemeen, 119 min
Regisseur: Craig Gillespie
Acteurs: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney

Het waargebeurde verhaal van Olympisch schaatsster Tonya Harding. Tijdens de Amerikaanse kampioenschappen ijsschaatsen in 1994 weet Tonya zich op te werken tot een van de favorieten. Maar Tonya komt niet bepaald uit een goede familie en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld.

Omringd door idioten met goede èn slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. En plotseling is één van de grootste Amerikaans schandalen in de maak!

Toch is het behalve een hilarisch ook een aandoenlijk portret van een buitenbeentje met een talent groter dan zijzelf. Margot Robbie schittert als nooit tevoren als de verguisde Tonya Harding, terwijl Allison Janney als Tonya's hardvochtige moeder een filmpersonage voor de eeuwigheid neerzet.
Regisseur Graig Gillespie vindt met I, Tonya een uniek evenwicht tussen humor, geweld en ontroering. De film wordt begeleid door een memorabele soundtrack met muziek van onder andere Doris Day, Fleetwood Mac en Siouxsie and the Banshees. 

Genomineerd voor een Oscar voor Beste Actrice (Margot Robbie), Beste Vrouwelijke Bijrol (Allison Janney) en Beste Montage. Winnaar van een Golden Globe voor Beste Vrouwelijke Bijrol in Film (Allison Janney).

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

do 22 feb16:0021:10
vr 23 feb19:00
za 24 feb19:00
zo 25 feb21:10
ma 26 feb21:10
di 27 feb16:0021:10
wo 28 feb16:0021:10

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!