IDFA Extended

Een hartveroverende en onvergetelijke film over Gunda, een varken dat op een idyllische boerderij in Noorwegen maar liefst twaalf biggen grootbrengt. Gefilmd in het mooiste zwart-wit, met alleen de geluiden van de dieren - Gunda en haar biggen, wat koeien en een eenbenige kip - én hun omgeving. 

Als vierjarige had Victor Kossakovsky een tijd lang een biggetje als zijn beste vriend. Het werd de bron voor zijn allereerste filmidee: een film over boerderijdieren, met een varken in de hoofdrol. Maar hij uit tot een van de beroemdste documentaire regisseurs van de wereld en zijn film kwam maar niet van de grond. Tot hij - 25 jaar later - zijn 'Meryl Streep' onder de varkens vond in Gunda. We zien hoe ze biggen krijgt, ze verzorgt en opvoedt. Het zwartwit geeft het gras, de bloemen, de kippen en de varkens een diepte en intensiteit die je nog meer laten opgaan in alle belevenissen en ontdekkingen.
Een unieke film, die sinds de première op filmfestival Berlijn een ware zegetocht maakt en Joaquin Phoenix en Paul Thomas Anderson als grootste fans heeft.

Tickets

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!