In the Crosswind

Algemeen, 90 min
Regisseur: Martti Helde
Acteurs: Laura Peterson, Ingrid Isotamm, Mirt Preegel, Tarmo Song
Tickets

In 1941 worden 40.000 mensen uit de Baltische Staten door Stalin naar Siberië gestuurd. Zo ook Erna, samen met haar jonge dochter. Verpletterend fraai regiedebuut dat de schrijnende, historische werkelijkheid van de Tweede Wereldoorlog in de Baltische staten omtovert tot een onvergetelijke, poëtische herinnering…

Het is tweeënzeventig jaar geleden dat de Tweede en hopelijk laatste Wereldoorlog ten einde kwam. De groep mensen die het uit eerste hand kan navertellen wordt steeds kleiner, maar de herinneringen blijven; mede door de vele speelfilms, getuigenissen en documentaires die over de oorlog zijn gemaakt en vastgelegd. Toch verschijnen regelmatig nieuwe invalshoeken en verhalen die een ander of onbekend licht op de oorlog werpen. 

Aangrijpend drama over de deportatie van 40.000 inwoners uit Estland, Letland en Litouwen in 1941, op bevel van Josef Stalin. Vrouwen en kinderen werden naar Siberië getransporteerd, de mannen verdwenen naar gevangenenkampen. Erna is één van de vrouwen die bruut wordt gescheiden van haar man en samen met haar jonge dochter naar Siberië moet.
De tijd werkt vanaf dan anders: ze moet zich bezighouden met overleven in deze nieuwe, barre omstandigheden. De brieven die ze aan haar man schrijft brengen wat licht. In the Crosswind verbeeldt deze historische episode in prachtig zwart-wit, afgewisseld met indrukwekkende tableaux vivants. 

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Vandaag19:00
Morgen15:30
zo 25 jun16:30
do 29 jun19:00
ma 3 jul19:15

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!