Indivisibili

Algemeen, 104 min
Regisseur: Edoardo De Angelis
Acteurs: Angela Fontana, Marianna Fontana, Antonia Truppo, Toni Laudadio
Tickets

De zingende zusjes Dasy en Viola onderhouden met hun optredens hun hele familie. Ze danken hun succes vooral aan het feit dat ze een siamese tweeling zijn. De een wil wel en de ander wil niet gescheiden worden... en hun vader ziet zijn lucratieve familebedrijfje in gevaar komen.

De 18-jarige zusjes Dasy en Viola treden regelmatig op bij bruiloften en andere familiefeesten. Ze danken hun succes vooral aan het feit dat ze siamese tweelingen zijn: bij hun heupen zitten ze aan elkaar vast. De hele familie, die in een arm kustdorpje in de buurt van Napels woont, kan er goed van leven en hun vader zorgt met strakke hand dat de inkomsten gestaag binnen blijven komen. Maar het lucratieve familiebedrijfje wordt in zijn bestaan bedreigd als op een party waar de meisjes optreden een man in het publiek zich afvraagt waarom de meisjes al niet direct na de geboorte gescheiden zijn. Hij stelt zich voor als chirurg en verklaart zich bereid de operatie alsnog uit te voeren. Viola is bang de geborgenheid van haar huidige leven te verliezen en wil niet zonder haar zus, maar voor Dasy betekent dit vooruitzicht hoop op een eigen leven vol avontuur en liefde...

Regisseur Edoardo de Angelis wilde een film maken over scheiden, afscheid nemen en de pijn die dat met zich mee kan brengen. In het gegeven van een siamese tweeling vond hij een perfecte manier om dat concept te visualiseren. De film werd opgenomen in Castel Volturno, de troosteloze kustplaats bij Napels waar ook de speelfilm 'Gomorra' werd gedraaid en werd bekroond met de David di Donatello Award 2017, de belangrijkste Italiaanse filmprijs, voor Beste Scenario, Beste Productie en Beste Actrice in een bijrol.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

Morgen19:15
zo 24 sep16:0021:00
di 26 sep21:00
do 28 sep21:00
za 30 sep14:00
zo 1 okt21:15
ma 2 okt21:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!