Into the forest

Algemeen, 101 min
Regisseur: Patricia Rozema
Acteurs: Ellen Page, Evan Rachel Wood, Max Minghella
Tickets

In een niet nader bepaalde toekomst (computerschermen zijn volledig transparant, maar auto's rijden nog steeds op fossiele brandstoffen...) proberen twee zussen samen met hun vader te overleven in de nasleep van een landelijke ramp.

Post-apocalyptische films moeten het vaak hebben van hun visuele aantrekkingskracht. Vul maar in: verwoeste kantoorpanden, verlaten steden en straten die bezaaid zijn met bergen zwerfvuil. Het Canadese 'Into the Forest' (gebaseerd op de roman van Jean Hegland) heeft echter geen enkele interesse in het tonen van stedelijke destructie. Zoals de titel al doet vermoeden, speelt het verhaal zich af in de bossen van Canada. Een fraaie setting, die bijdraagt aan een originele invalshoek.

Op een dag valt de stroom plotseling uit en de hele westkust van Canada zit in het donker. De twee zussen horen via de radio de meest angstaanjagende berichten: technologie die niet meer werkt, terroristen en ziektes die vrij spel hebben en gruwelijke geweldsexplosies die overal plaatsvinden. En dan houdt ook de radio ermee op...
Nell en Eva worden geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid waarin niets meer zeker is. Door slim te improviseren proberen ze hun leven zo normaal mogelijk te houden. Maar naarmate de dagen, weken en maanden vorderen, blijkt dat steeds moeilijker. De band tussen de zussen wordt zwaar op de proef gesteld. Toch zullen ze moeten samenwerken om te overleven.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

za 24 jun21:00
do 29 jun21:30
vr 30 jun21:30
za 1 jul16:30

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw naam en e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten welke films gaan draaien in Filmhuis Alkmaar?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!