Isabelle Huppert: Elle

Retrospectief, 131 min
Regisseur: Paul Verhoeven
Acteurs: Isabelle Huppert, Virginie Efira, Christian Berkel |

Huppert is een van de grootste Franse actrices van de afgelopen decennia. Haar personages worstelen achter hun gladde façade met neurosen en obsessies, vol ingehouden emoties – een vulkaan die op uitbarsten staat. Mondain, melancholiek, misantropisch: met haar raadselachtige aantrekkingskracht is Huppert er niet op uit om te charmeren. Ze speelde in meer dan 110 films en Haar rollen hebben al verschillende prijzen opgeleverd, waaronder de Franse César, de Europese Film Prijs, De Zilveren Beer van Berlijn, de Best Actor Award in Cannes en de Golden Globe.

Michelle is hoofd  van een bedrijf dat videogames ontwikkelt. Op een dag wordt ze thuis aangerand maar ze blijft gewoon met de dezelfde ijzige onverschilligheid met haar leven doorgaan. Ze heeft een aantal familiecrisissen te bedwingen, zoals een 75-jarige moeder die nog handelt als een stoeipoes, een vader die wegens massamoord opgesloten zit, een verwende zoon, een ex-echtgenoot en een minnaar.

Het blijkt dat haar aanrander nog niet klaar is met haar en haar begint te stalken. Wanneer deze mysterieuze man haar opnieuw lastig valt begint zij hem op haar beurt te stalken, een begin van een gevaarlijk kat-en-muisspel. Elle is de nieuwst film van  Paul Verhoeven sinds Zwartboek uit 2006. Elle greep op het filmfestival in Cannes buiten de prijzen, maar de internationale pers was lovend over de film.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

wo 21 aug19:00

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!