Isabelle Huppert: La Ceremonie

Retrospectief, 112 min
Regisseur: Claude Chabrol
Acteurs: Isabelle Huppert, Sandrine Bonnaire, Jacqueline Bisset

Huppert is een van de grootste Franse actrices van de afgelopen decennia. Haar personages worstelen achter hun gladde façade met neurosen en obsessies, vol ingehouden emoties – een vulkaan die op uitbarsten staat. Mondain, melancholiek, misantropisch: met haar raadselachtige aantrekkingskracht is Huppert er niet op uit om te charmeren. Ze speelde in meer dan 110 films en Haar rollen hebben al verschillende prijzen opgeleverd, waaronder de Franse César, de Europese Film Prijs, De Zilveren Beer van Berlijn, de Best Actor Award in Cannes en de Golden Globe.

Sophie krijgt een baan als dienstmeisje bij de rijke, liberale familie Lelièvre, die een landhuis bewoont bij een dorp in de buurt van St. Malo, Bretagne. Sophie maakt een rustige en betrouwbare indruk, maar zij gaat gebukt onder een geheim dat zij uit schaamte verbergt. Zij is dan ook geschokt als Catherine en Georges Lelièvre ontdekken dat zij analfabete is. Ondertussen is Sophie bevriend geraakt met Jeanne, de energieke postagentschaphoudster. Jeanne stookt Sophie op om in opstand te komen tegen haar werkgevers; als in een ware thriller loopt de spanning steeds hoger op. 

Volgens de regisseur Chabrol was de film bedoeld als 'een marxistische film over de klassenstrijd'. Gebaseerd op het misdaadverhaal A Judgement in Stone van de Britse schrijfster Ruth Rendell. Sandrine Bonnaire en Isabelle Huppert ontvingen voor hun acteerprestaties een gedeelde Volpi Cup en Pasinetti Award op het filmfestival in Venetië.

Tickets

Selecteer een dag een tijd:

vr 26 jul19:15
zo 28 jul16:00
wo 7 aug19:15

Uw keuze

  • Zaal: Zaal 2 - blauw
  • Datum: Wo 1 feb
  • Tijd: 21:15
  • Prijs:12,50
Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Bestel hier uw tickets

Vul uw e-mailadres in om verder te gaan.
Op dit adres ontvangt u uw reserveringsbevestiging.

Informatie over bestellen met een Cineville-pas

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!