Algemeen

Just 6.5 (Metri Shesh Va Nim) is een explosieve Iraanse actiefilm die ons rechtstreeks naar het kloppende centrum van een grootscheeps politieonderzoek naar drugsbaron Nasser brengt. De sfeer van deze vermakelijke en tot nadenken stemmende film is zo gespannen, dat je hem bijna kunt aanraken.

De tweede film van schrijver-regisseur Saeed Roustaee duikt onder in de met drugs doordrenkte onderwereld en schetst met de ‘good-bad cop’ Samad een wrang beeld van Iran met zijn 6,5 miljoen drugsgebruikers. Nasser wordt gepakt en veroordeeld, maar gaandeweg realiseert Samad zich dat Nasser op het criminele pad is geraakt door de slechte en armoedige omstandigheden van zijn familie. Zo heeft alles een keerzijde.
De film vormt een ontnuchterende reflectie op het onvermogen van de wet om het tij van drugsverslaving te stoppen door middel van razzia’s, arrestaties en executies.De echte criminelen hier zijn immers de drugs, en alle pijn die ze toebrengen aan een schijnbaar eindeloos netwerk van mensen. Hoe vecht je tegen een beest dat onverslaanbaar lijkt?

Tickets

Blijf op de hoogte

Wil jij als eerste weten wat er speelt bij Filmhuis Alkmaar?
Meld je hieronder aan en ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief!